Colțarul de la fereastră, colțișorul tău special

Una din piesele de mobilier cu cel mai mare impact vizual și chiar emoțional este fără îndoială colțarul. Fie că e așezat în livingroom, în bucătărie sau de ce nu, chiar sub fereastra ce dă spre grădină.

Le vedem adesea în filmele de epocă, atunci când domnișoare îmbujorate citeau atente volume patinate de timp: banchetele elegante din lemn care ornau minunat ferestre înalte, privind înspre peisaje victoriene, au devenit clasicele colțișoare preferate ale casei.

Desprins din clasicism și aduce în contemporan, aceste mini-colțare extrem de simpatice îmbină o listă de calități speciale, de la funcționalitate, la loc decorativ dar și de relaxare, spațiu pentru luat masa și punct de socializare, precum și spațiu de stocare valorificând perfect spațiul din fața ferestrei.

Iată câteva dintre cele mai inspirate ipostaze ale colțarului de la geam, să vă ofere suficiente idei decorative pentru propriul display de acasă:

Inițial dedicate camerei de zi sau dormitoarelor, banchetele s-au adaptat minunat și în bucătării, unde îndeplinesc cu succes funcții cotidiene, de la servirea mesei, la stocarea diverselor obiecte din casă. Mobilierul de bucătărie poate fi ușor complimentat de o banchetă-colțar, care să ocupe zona goală și neexploatată la adevărata valoare, oferind un spațiu de relaxare alături de familie și prieteni.

Fie că apelați la un display rustic-chic, unde bancheta va fi simplă, vopsită în tonuri deschise de lemn natural, oarnată doar de câteva perne cu motive populare, fie că mergeți pe inspirația barocă a tapițeriilor ample și pernelor vizibile, colțarul geamului poate fi integrat în orice spațiu, fie că alegeți să îl cumpărați din magazinul de specialitate sau să îl realizați la comanda.

Așezată în living room, bancheta drăgălașă va emana o atmosferă primitoare și plină de confort, uneori amplasată în preajma bibliotecii, invitându-te la o lectură, sau alături de masă, creând spațiu suplimentar pentru invitați sau un loc de joacă pentru cei mici. E un loc multifuncțional perfect !

Pentru aceia dintre noi care prospectează fiecare colțișor al casei, e bine de știut că aceste colțare nu vin doar sub forma unor băncuțe, ci pot bifa și rolul patului extensibil pentru musafiri, cu sertare incluse la bază, pentru stocarea lenjeriei.  Astfel că e potrivit atât pentru o cameră de zi, dar și pentru un dormitor, demonstrându-și multele avantaje pe parcurs.

Și cine spune că geamul de la baie nu merită și el un make-over? O metodă ingenioasă de a da un aer de spa sălii de baie, dar și de a obține spațiu extra pentru prosoape și produse de îngrijire, colțarea pot fi adaptate oricărui stil decorativ și spațiului oricât de mic.  La fel se poate proceda și în cazul holurilor, foaierelor și la capătul scărilor, unde fiecare colțișor poate fi prospectat cu inspirație.

Eh, de aici incolo, doar imaginația voastră vă stă în cale. Spor la amenajat interioarele locuințelor voastre.