Idei pentru amenajări stilate pentru livinguri și bucătării open space

E foarte plăcut să petrecem timpul alături de cei dragi în spațiul deschis și confortabil al unui living room mare, neîncorsetat de pèreți și uși reci care parcă ne stăvilesc dorința de socializare și funcționalitatea locuinței.

Un concept adoptat de design-ul interior modern în urmă cu câțiva ani, open space-ul ce unește două zone ale casei continuă să se afle în topul preferințelor designerilor dar și a beneficiarilor.  Camerele unite astfel sunt obicei livingroom-ul și bucătăria, creând legătura dintre cel mai util si vesel loc al casei, sala de mese, și cel în care toate poveștile și râsetele celor dragi se reunesc.

Efectul fluidității vizuale dintre cele două zone, dealtfel diferite ca și rol, poate fi conferită prin folosirea aceleași palete cromatice în zugrăveală și piese de mobilier, care reuni numaidecât regiunile.

Dacă beneficiați de suficient spațiu, puteți face cele mai inspirate experimente cu piese de mobilier, instalații luminioase și obiecte decorative statement de mari dimensiuni, care vor crea un focus vizual de mare impact. Pe de altă parte, pentru a menține interesul pentru întregul ambient, a-l face atractiv și confortabil, designerii recomandă crearea diferitelor zone pentru activități diverse: spațiul destinat cinelor, în jurul unei mese înconjurate de multe scaune, spațiul de socializare de pe canapelele confortabile intermediate de o măsuță de cafea, colțișorul de lectură cu biblioteca și fotoliul luminat de un lampadar înalt, un spațiu de joacă pentru copii, etc. În acest context, piesele de mobilier ne ajută să stabilim ”pauze” între zone, delimitând funcționalitatea fiecăreia și realizând, totodată, impresia unei încăperi imense ce poate cuprinde roluri diferite dar complementare.

De aici, personalizarea și suflul spațiului deschis vă aparține între totul, în funcție de tema dorită și preferințele cromatice și de stil. Noi vă oferim, pentru inspirație suplimentară, câteva dintre ideile noastre preferate pentru cele mai plăcut open-living-spaces: