Idei simple pentru un livingroom ca la carte

Stim cu totii ca sufrageria sau livingroom-ul cum mai este numita este locul special in orice locuinta care se respecta. De aceea este important sa ne implicam sa il amenajam cu gust. In articolul de azi va dam cateva idei pentru un livingroom ca la carte.

Ideile apartin unui cunoscut designer dar si realizatoare de emisiuni TV de Decoratiuni Interioare, Libby Langdon. Iata ce ne spune despre cateva din regulile de baza atunci cand ne amenajam camera de zi:

”evitati sa impingeti toate elementele de mobilier cu spatele la pereti, dimpotriva, incercati sa le lasati sa “pluteasca” libere, asa incat sa folositi mult mai eficient intreaga volumetrie a livingroom-ului vostru. In plus, spatiul asa decorat pare mai mare”

Dar sa privim cu atentie poza prezentata in housebeautiful.com si mai jos cele 3 idei oferite de Libby:

1. Grupati lucrarile de arta

Pe un perete mare nu e necesar sa plasati un singur tablou mare care sa atraga privirile mereu, ci mai degraga grupati mai multe tablouri, fotografii mai mici. In acest fel vor avea un impact emotional dar si estetic mai mare. Dar atentie, incercati sa folositi acelasi tip de rame pentru a nu cadea in cealalta extrema, de a parea un bazar.

2. Canapele spate in spate

Daca livingul e suficient de spatios si are doua puncte de atractie, sa zicem un semineu intr-o parte si o vedere frumoasa si reconfortanta catre gradina in acealalta parte, atunci nu va sfiiti sa plasati doua canapele spate in spate. Iar apoi in jurul lor sa amplasati celelelte elemente de mobilier. Daca spatiul e suficient de mare puteti lasa si un loc de trecere intre ele, asa incat sa creati un circuit natural si placut in acelasi timp.

3. One Big Rug

In cazul livingroom-urilor cu mai multe locuri de sezut este recomandat sa folositi un singur covor, carpeta sau mocheta, insa de mari dimensiuni, in loc de 3-4 bucati mai mici. In acest fel conferiti o nota mai fluida spatiului si o atmosfera mai linistita intregului ansamblu. Recomandarea este ca bucata de covor, carpeta sau mocheta sa fie cu 20-30 de cm mai mica pe fiecare latura spre pereti.

Desigur, imaginatia voastra poate gasi multe alte idei sau combinatii de idei, important este sa va simtiti bine atunci cand sunteti acasa, in livingroom, acolo unde ne relaxam cel mai bine dupa o zi incarcata.