Inspirație pentru amenajarea unui dormitor de dimensiuni mici

Dacă în ultimul articol am vorbit despre dormitoare cu un aer romantic, am zis ca nici săptămâna aceasta nu e rost de părăsit spațiul cald și primitor în care ne relaxăm după o zi agitată.

Astăzi însă, vorbim despre problema spațiului, căci nu cred că mai există cineva care nu s-a gândit vreodată pe unde să mai înghesuie toate obiectele necesare unui dormitor, fără să ajungă să doarmă în picioare. Așadar, uite câteva sugestii pentru a strecura toate lucrurile de care ai nevoie.

Improvizează o noptieră. Ai nevoie de un loc anume unde să-ți ții telefonul, o veioză și eventual un pahar cu apa, dar nu vrei să ocupi spațiu prețios cu o noptieră clasică? Toate aceste lucruri pot fi puse foarte bine pe un raft micuț montat lângă pat.

La fel de simplu și eficient, poți încerca să plasezi lângă pat o masă, care să-ți servească atât ca noptieră, cât și ca spațiu de lucru, căci știm cu toții că e mult mai productiv să finisezi ultimele detalii ale unui proiect de pe scaunul de la birou, decât în pat.


Folosește rafturi suspendate pentru cărți, pentru fotografii sau pentru alte decorațiuni de care îți face plăcere să te înconjori, iar în acest fel nu trebuie să-ți faci griji pentru lipsa de spațiu.

În cazul în care îți faci griji pentru lipsa de stabilitate a rafturilor, designerii vin cu o soluție ingenioasă: folosește o bibliotecă în locul tăbliei de la capul patului. Rafturile din partea superioară pot fi folosite pentru obiecte ornamentale, iar partea de jos pentru depozitare.

Senzația de dormitor încăpător poate fi obținută și prin alegerea paletei de culori, iar în cazul unei camere de dimensiuni restrânse, rețeta succesului se bazează pe principiul less is more. Orientează-te către combinații simple, cum ar fi alb-bej, pentru ca dormitorul tău să aibă un aspect aerisit și calm. Mai mult, o oglindă plasată în dormitor face camera mai luminoasă și creează iluzia de spațiu larg.

Așadar, acum că problema spațiului este ca și rezolvată, te invităm să te inspiri în amenajarea dormitorului tău în colecțiile de mobilă și decorațiuni de la Naturlich.