Trenduri în amenajarea bucătăriilor

Acum când toamna și-a intrat fără temeri în drepturi, designerii ne propun pentru o gamă de trend-uri extrem de stylish și discrete ce trebuie neapărat implementate dacă ne dorim bucătării cochete și "în tendințe".

Suntem deacord cu ideea că nu trebuie să ascultăm orbește de trenduri fiindcă ne-am pierde din linia personală, dar putem să le luăm în considerare, alegând acele combinații și linii care se pliază cel mai bine pe stilul nostru.

Astfel, pentru designerii de interior, bucătăria de vis căpătă toamna aceasta următoarele valențe cromatice:

Negrul – folosiți-l cu curaj

Black will always be black ar spune esteticienii străini, care cunosc prea bine puterea supremă a acestei nonculori. Negrul înseamnă distincție, eleganță, mister,clasic dar și ultramodern și poate fi inserat cu success în orice context. Bucătăriile Toamnei 2017 se bucură, astfel, de disponibilitatea unei culori care transcede cu ușurință între stări și epoci, oferind o imagine sofisticată, neutră și impozantă și are nevoie de foarte puține elemente complementare. Combinațiile negrului sunt infinite, de la alb și crem, la tonuri metalice, culori pământii, nuanțe desprinse dintr-o natură vie… depinde doar de imaginea și senzația pe care dorești s-o oferi ambientului.

Dezlănțuiți-vă apetitul pentru metalic

Accentele metalice în tonuri aurii și argintii sunt déjà clasice, dar prind teren și accesoriile din cupru și bronz, precum și combinații îndrăznețe ale acestora. Aceste străluciri se aplică de obicei suporților de bucătărie, lămpilor, aplicelor și candelabrelor, dar și decorațiunilor minimaliste.  Apetitul pentru strălucire, în orice ton ar veni ea, se face din ce în ce mai remarcată, ceea ce îi încântă pe interior designeri care jonglează astfel cu luxul și efectul glamour.

Meeting point, Eating point – fiți punctul social central al celor dragi! 

Dacă prietenii vin extrem de des în vizită datorită gătitului vostru delicious, complimentul e chiar flatant. Dacă de acum înainte vor veni și datorită ambientului, aprecierea e dublă. Puteți crea cu ușurință efectul unui spațiu destinat socializării și bunei dispoziții unor grupuri mari, prin aranjarea bucătăriei într-un spațiu generos și deschis, de obicei cu deschidere înspre living room. Un bar cu scaune înalte, o masă lungă, banchetele sau colțuri tematice cu măsuțe tip cafenea sau chiar un set de mobilier miniaturial pentru copii, transmit celor dragi invitația de a se face comfortabili și a savura preparatele, priveliștea și compania din casa ta.

O piesă centrală și, mai presus de toate, clasică: o bijuterie a decorului!  E ceea ce presupune o investiție, e adevărat, dar un punct  central oferit interiorului, cu tradiție și istorie proprie, va creea un efect de neegalat. Poate fi vorba despre un dulap franțuzesc antichizat, cu zeci de sertare și vitrine superioare, pentru expunerea porțelanurilor, sau ar putea fi un bar achiziționat de la un fost local notoriu. Clasicul strălucește mereu!

Vă prezentăm o selecție de imagini care să ilustreze direcțiile prezentate în articol.